Bosz hoeft nog niet te vrezen: 'Onzin, dit wordt geen finale voor hem'

Bosz hoeft nog niet te vrezen: 'Onzin, dit wordt geen finale voor hem'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 11:15do 04-03-2021 om 11:15

Peter Bosz hoeft niet te vrezen voor zijn baan als trainer van Bayer Leverkusen. Rudi Völler, directeur van Die Werkself, heeft aangegeven dat de uitwedstrijd bij Borussia Mönchengladbach van komend weekend geen finale wordt voor de oefenmeester uit Apeldoorn.

In december vorig jaar was Leverkusen nog koploper in Duitsland, maar vijf competitienederlagen later moet de club vechten voor een Champions League-ticket. Een overwinning op Gladbach, aanstaande zaterdag, is eigenlijk een must. "Maar het is onzin dat onze trainer bij verlies zou worden ontslagen", zegt Völler tegen Kicker. "Dit is geen finale voor hem."

Toch weet ook de gewezen Duits international dat het snel beter moet. "Er zijn veel dingen die niet goed gaan op dit moment. De feiten spreken voor zich: in de Europa League zijn we door een goede ploeg uitgeschakeld (Young Boys, red.), maar hadden we over twee wedstrijden het wel moeten kunnen redden. In de beker hebben we bij Essen verloren, daar hadden we moeten winnen. En in de competitie redden we het nu nog op punten die we vorig jaar haalden."

Verklaringen voor het moeizame nieuwe jaar van Leverkusen en Bosz zijn volgens Völler moeilijk aan te wijzen. Toch ziet hij twee zaken die volgens hem hebben bijgedragen aan de matige serie. "Eerst verdedigden we beter en ik heb ook niet vaak zo veel ernstige blessures in een korte tijd meegemaakt. Dat zit ons echt tegen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws