Ultee doet boekje open over keepersrel: 'Er is meer aan de hand'

Ultee doet boekje open over keepersrel: 'Er is meer aan de hand'

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 17:51zo 07-03-2021 om 17:51

Laatste update: zondag 7 maart 2021 om 18:01zo 07-03-2021 om 18:01

Volgens Sjors Ultee is de keepersrel bij Fortuna Sittard niet de enige reden Sieb Dijkstra verwijderd is uit de technische staf. De keeperstrainer werd naar eigen zeggen in korte tijd tweemaal genegeerd door Ultee: in de zoektocht naar een nieuwe keeper en bij het opstellen van Piet Velthuizen tegen FC Groningen.

"Ik vind het niet netjes om er helemaal over uit te wijden, omdat er gewoon meer aan de hand is dan alleen maar een keeperswissel. Het zou ook heel raar zijn als je daarom ineens zo botst", reageert Ultee voor de camera van de NOS, na afloop van het verloren duel met PSV (1-2). Toch wil Ultee niet te diep ingaan op het conflict. "Ik heb eigenlijk met hem afgesproken om er in de media niet over te praten, maar dat is niet helemaal gelukt. Maar van onze kant denk ik nog steeds dat het netjes is als je conflicten binnenskamers houdt."

Al met al baalt Ultee van hoe alles is gelopen. "Het is een hele trieste week geweest, met alleen maar verliezen van alle kanten", stelt hij. "Vooral dat dit naar buiten is gekomen. Dit heeft namelijk heel veel energie gekost en schade toegebracht. Ik ben heel blij dat het vandaag weer over voetbal ging en niet meer over de keeperssoap, zoals hij genoemd wordt."

Dijkstra was in botsing gekomen met hoofdtrainer Sjors Ultee. De nummer negen van de Eredivisie was druk op zoek naar een nieuwe doelman en Dijkstra gaf de naam van de Oostenrijker Tobias Knoflach door. Dat advies werd echter in de wind geslagen en Fortuna ging voor Piet Velthuizen, die al ruim drie jaar geen wedstrijd meer gekeept had.

Ultee en technisch manager Sjoerd Ars deden niets met die tip van Dijkstra en namen Velthuizen op proef. Uiteindelijk kreeg de 34-jarige doelman na twee trainingsdagen een contract. Velthuizen stond zondag tegen FC Groningen meteen onder de lat, maar viel na twintig minuten uit. Dat was tegen het advies van Dijkstra in, die al van ver zag aankomen dat Velthuizen niet fit genoeg was.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws