St. Juste hoorde van zijn oma over Oranje-selectie: 'Hoe kan je dat verwachten?'

8 maart om 07:00
Laatste update: 8 maart om 07:16

Niet bondscoach Frank de Boer maar zijn oma stelde Jeremiah St. Juste zondagavond op de hoogte van de voorselectie van het Nederlands elftal. De verdediger van FSV Mainz 05 zit voor het eerst bij de selectie van Oranje en is blij verrast.

Via een live-verbinding met de studio van ESPN legt St. Juste uit hoe hij het heugelijke nieuws te horen kreeg. "Eigenlijk op het moment dat het bekend werd gemaakt via social media. Ik kreeg een appje van mijn oma: top, top met de voorselectie van het Nederlands elftal", licht de centrumverdediger met een verleden bij sc Heerenveen en Feyenoord toe.

Na het appje van zijn oma ging St. Juste direct op zoek naar de bevestiging. "Ik was verrast. Oma is altijd op de hoogte dus ik ging het even op internet bekijken. En toen zag ik het zelf ook." Niet veel later stroomden de felicitaties binnen op de telefoon van St. Juste. "Heel erg veel. Mijn telefoon is nog steeds bezig, veel mensen willen mij feliciteren."

St. Juste is vanzelfsprekend erg blij met zijn plaatsje in de voorselectie van bondscoach De Boer. "Je hoopt natuurlijk wel dat je wordt gevolgd, maar ik was wel blij verrast. Hoe kan je dat verwachten als je nog niet eerder bij de selectie hebt gezeten? Ik werk heel hard en het gaat de afgelopen tijd persoonlijk ook heel goed bij Mainz. Je hoopt het, maar ik was wel echt verrast, ja."

Op vrijdag 19 maart hoort St. Juste of hij bij de definitieve selectie zit voor de eerste interlandperiode van Oranje in 2021, waarin het Nederlands elftal het in WK-kwalificatiewedstrijden opneemt tegen Turkije (24 maart), Letland (27 maart) en Gibraltar (30 maart).