Boulahrouz neemt Ihattaren in bescherming: 'Denk dat we daar aan voorbij gaan'

8 maart om 08:32
Laatste update: 8 maart om 08:48

Khalid Boulahrouz vindt de aanhoudende kritiek op Mohamed Ihattaren allesbehalve terecht. Volgens de oud-international van Oranje moet de groeibriljant van PSV nog niet als volwassene beoordeeld worden.

Zondagmiddag keerde Ihattaren terug in de wedstrijdselectie van PSV voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (1-3 winst) De spelmaker viel een halfuurtje voor tijd in en kreeg dus weer een kans van zijn trainer Roger Schmidt. De Duitser gaf de afgelopen weken aan dat hij baalde van de instelling van Ihattaren, en dat was niet de eerste keer dit seizoen. Boulahrouz vindt de kritiek op Ihattaren niet terecht, geeft hij aan bij het voetbalpraatprogramma Rondo.

'De Kannibaal' ziet een jonge speler die kampt met verdriet en verlies in zijn leven. "Ik denk dat we ook voorbij gaan aan het feit dat zijn vader is overleden en die klap pas veel later komt. Het leven gaat door, die jongen komt net uit de puberteit. We verwachten van hem dat het een volwassen kerel is, dat is hij helemaal niet. Die jongen heeft nog een klap te verwerken en daar heeft hij moeite mee."

Boulahrouz vindt wel dat de bal nu weer bij Ihattaren ligt. "Uiteindelijk moet die jongen het zelf doen. Je weet wel wat er gevraagd wordt. Hij heeft nog genoeg tijd en ruime om dat te herstellen en daar van te leren", besluit de oud-verdediger.