Dumfries werd verrast door Ihattaren-statement: 'Staat de spelersgroep buiten'

7 maart om 19:41
Laatste update: 7 maart om 19:44

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries heeft na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard kort gereageerd op de onrust rondom Mohamed Ihattaren. De Utrechtse spelmaker kwam zondagmiddag weer als invaller binnen de lijnen, maar werd zeven dagen eerder buiten de wedstrijdselectie gehouden voor de topper tegen Ajax.

PSV lanceerde toen zelfs een statement. 'De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen', liet het in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Ajax weten. "Dat is een verklaring van PSV, daar sta ik buiten", aldus Dumfries in gesprek met de NOS. "Ik probeer Mo altijd te helpen waar ik kan. In die zin zal ik dat altijd blijven doen, los van de verklaring."

Het statement van PSV kwam dan ook als een verrassing voor Dumfries. "Om heel eerlijk te zijn: ik wist zelf ook niet van de verklaring. Ik denk dat PSV wel altijd vanuit de club praat, niet vanuit de spelersgroep. Maar goed, voor ons was het geen big deal", benadrukte de captain. "Of we verrast waren? Uiteraard ben je wel een beetje verrast. Maar wat ik zeg: no big deal, Mo weet hoe we hem als spelersgroep proberen te steunen en wijzer te maken in bepaalde aspecten. Maar als de club een beslissing neemt, is het de club. Daar staat de spelersgroep buiten."

Ihattaren speelde zondag ruim twintig minuten mee bij PSV. De Eindhovenaren wonnen met 1-3 tegen Fortuna en hebben hun tweede plek verstevigd, omdat AZ later op de zondag verloor van Vitesse.