Ten Hag verrast met nieuwe positie Kudus: 'Ik kan ongelooflijk van hem genieten'

Ten Hag verrast met nieuwe positie Kudus: 'Ik kan ongelooflijk van hem genieten'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 09:42ma 08-03-2021 om 09:42

Mohammed Kudus heeft zondag in de gewonnen thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Groningen (3-1) punten gescoord bij Erik ten Hag. De trainer van Ajax was onder de indruk van de Ghanese middenvelder, die op een voor hem vreemde positie stond.

Kudus speelde in de vijfde wedstrijd sinds zijn terugkeer als controlerende middenvelder, naast Ryan Gravenberch en voor Edson Álvarez, die centraal achterin begon. Ten Hag maakte die keuze vanwege Groningen. "Ik wist dat er daar veel ruimtes gingen ontstaan, dus ik had spelers nodig die het vermogen hebben om mensen uit te spelen onder grote druk", aldus Ten Hag na afloop op de persconferentie.

De Ajax-trainer doelde daarmee op Kudus en Gravenberch, terwijl Davy Klaassen, David Neres, Dusan Tadic en Sébastien Haller 'de diepte daarachter' konden bespelen. Ten Hag prees de rol van Kudus. "Ik vond dat hij de eerste fase van de wedstrijd heel erg sterk speelde, precies zoals we ons hadden voorgesteld. De tweede helft zakte hij wat weg, maar dat is ook logisch. Hij moet bouwen aan zijn wedstrijdconditie, daar heeft hij meer minuten voor nodig."

"Ik kan wel ongelooflijk van hem genieten, dat hij onder deze druk altijd weer oplossingen weet te vinden en zich vrij weet te spelen en vaak ook nog een heel goede voortzetting heeft', besloot Ten Hag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws