Stekelenburg verrast door Onana-schorsing: "Ik werd donderdagavond gebeld"

8 maart om 12:58

Maarten Stekelenburg hoopt dat Andre Onana zijn hoofd erbij houdt. De doelman uit Kameroen zit een dopingschorsing uit en wordt bij Ajax vervangen door de 38-jarige routinier.

Onana testte in oktober positief op het gebruik van het vochtafdrijvende middel furosemide en werd voor twaalf maanden geschorst. Stekelenburg wist daar tot de avond ervoor, begin februari, niets van. "Jullie kregen het nieuws volgens mij op een vrijdagochtend... En ik werd donderdagavond gebeld", vertelt hij aan Ajax Life. "Het is niet zo dat ik sinds het nieuws anders ben gaan trainen of doen, ik train altijd hetzelfde. Alles is gelijk gebleven."

Onana moet voorlopig toekijken, iets waar Stekelenburg ervaring mee heeft. De laatste jaren keepte hij zelden. Heeft hij tips? "Nou, zijn situatie is natuurlijk totaal anders dan de mijne tijdens de eerste seizoenshelft, want ik hoorde wel bij de groep en mocht meetrainen. Dat mag Andre op dit moment niet. Daarom kun je het niet vergelijken. Het enige wat ik tegen Andre kan zeggen is het volgende: hou je hoofd koel en blijf trainen zodat je, wat er ook gebeurt, straks weer in kunt stappen."