Spaanse media: Barcelona pakt door en rondt eerste twee 'Laporta-transfers' af

8 maart om 13:42
Laatste update: 8 maart om 13:46

Joan Laporta is maandagochtend begonnen aan zijn monsterklus bij FC Barcelona. De nieuwe president heeft zijn eerste twee 'transfers' al afgerond: Mateu Alemany en Ferran Reverter versterken het bestuur.

Laporta werd zondagavond met een aanzienlijke voorsprong verkozen tot de nieuwe president van Barcelona. Inmiddels krijgt zijn team al vorm: Alemany wordt aangesteld als 'director de fútbol', bevestigt Laporta aan Spaanse media. De 58-jarige Spanjaard werkte tussen 2017 en 2019 in een soortgelijke functie bij Valencia.

Reverter gaat per direct aan de slag als CEO van Barcelona. De Spaanse zakenman komt over van Mediamarkt en vervangt Óscar Grau. Reverter had het voor het zeggen bij de Spaanse divisie van het mediaconcern.

Ronald Koeman en de spelers van Barcelona kregen maandagochtend meteen visite van Laporta. De 58-jarige advocaat sprak kort met de Nederlandse trainer en enkele spelers. Laporta is de opvolger van Josep Maria Bartomeu, die eind oktober onder grote druk opstapte. De club kampt met een megaschuld. Jordi Cruijff is in beeld als technisch directeur.