KNVB baalt van Rutte: 'Onnodig, we zijn hiermee onvoldoende geholpen'

8 maart om 21:14
Laatste update: 9 maart om 11:46

Maandagavond belegden minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge weer een coronapersconferentie. De twee kwamen met voorzichtige maatregelen voor buitensporten, maar dat was niet genoeg voor de KNVB.

Mensen tot en met 26 jaar mochten sinds deze week al in teamverband sporten, maar Rutte deelde mee dat buiten sporten vanaf 27 jaar weer mogelijk wordt in groepen van vier. Jan Dirk van der Zee, directeur amateur- en vrouwenvoetbal bij de KNVB, kan zich daar niet in vinden. "De huidige leeftijdsgrens van het kabinet splijt elke amateurvereniging en talloze teams", zegt hij in een reactie op de kanalen van de voetbalbond.

In Zeist zou men graag zien dat de overheid wat doet aan die leeftijdsgrens. "Dit is onnodig, want voetballen gebeurt veilig in de buitenlucht", zo valt te lezen in het statement van Van der Zee. "Met de huidige versoepelingen zijn we dus onvoldoende geholpen. We blijven ons ervoor inzetten dat iedereen weer snel met zijn of haar team mag voetballen."

Twee weken geleden maakte de KNVB bekend dat de competities voor alle categorie A-teams in het amateurvoetbal worden stopgezet. De hoop bestaat dat jeugdteams en categorie B-teams later nog een seizoenshelft kunnen spelen, maar daarvoor zullen de maatregelen voor het buiten sporten spoedig versoepeld moeten worden.