Blind ziet fysiek en mentaal sterk Ajax: 'Dan komt het probleem pas'

Blind ziet fysiek en mentaal sterk Ajax: 'Dan komt het probleem pas'

09-03-2021 15:48 Laatste update: 16:47
51

Danny Blind ziet dat het met het vertrouwen bij Ajax wel goed zit. De Amsterdamse club is nog in de race voor alle mogelijke prijzen dit seizoen: het landskampioenschap, de KNVB Beker en de Europa League. De oud-aanvoerder van de Ajacieden stelt dat niet elke prijs even belangrijk is.

"Niet op elke prijs zit evenveel druk", begint Blind zijn verhaal in de Ajax Life Podcast. "Er zit ook een rangschikking in", gaat het erelid van de supportersvereniging van de Amsterdammers verder. Blind geeft aan dat prijzen als de KNVB Beker 'later in de rij' komen dan de landstitel en Europese prijzen.

Blind ziet ook dat Ajax in een druk schema verkeert, maar wil daar niet te zwaar aan tillen. "Het is niet zo moeilijk om in die flow te blijven van om de drie, vier dagen presteren als je fit bent en het vertrouwen er is. Dat komt vaak door vorm en overwinningen en dat is waar Ajax nu ook beetje in zit. Dat gaat eigenlijk spelenderwijs."

Dat trainer Erik ten Hag preventief omgaat met de spelerselectie van Ajax, stemt Blind tevreden. "Het probleem komt pas als er kleine blessures komen. Dat zie je nu ook, dat Ten Hag spelers iets meer rust geeft, zodat spelers zo snel mogelijk weer kunnen aanschuiven", stelt Blind. De oud-international vindt dat niet alleen het fysieke, maar ook het mentale aspect in orde is bij de Amsterdammers. "Als je zo'n reeks als nu hebt, dan zit het in het hoofd meestal ook wel goed."