Ten Hag wuift ESPN-suggestie over seizoen Ajax weg: "Nee, dat is natuurlijk onzin"

10 maart om 20:37

De suggestie dat het geen speciaal seizoen is als Ajax alleen de landstitel en KNVB Beker wint, gaat er niet in bij Erik ten Hag. De trainer noemt dat 'natuurlijk onzin'.

"Het gemak waarmee Ajax speelt in de competitie en beker... Als jullie de dubbel pakken, is het bijna niet genoeg om er echt een speciaal seizoen van te maken", merkt de verslaggever van ESPN op. Ten Hag krijgt de vraag of hij dat begrijpt. "Nee, dat is natuurlijk onzin."

"We zijn op drie podia actief en dat willen we zo lang mogelijk volhouden. Uiteindelijk willen we natuurlijk dat het een beloning krijgt in de vorm van zilverwerk, maar zover zijn we nog lang niet. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. We denken niet aan het eindpunt. We zitten in een fase dat we alles kunnen winnen, maar ook alles kunnen verliezen."

Ajax-leider Davy Klaassen denkt er ook zo over. Hij stelt dat Ajax elke wedstrijd op het scherpst van de snede probeert te spelen. "We laten het niet toe om er te makkelijk over te denken", zegt hij. "Dat zie je aan het spel en de resultaten. Het komt niet vanzelf."

Ajax trapt donderdag om 18.55 uur af in de Johan Cruijff Arena voor de eerste onmoeting met BSC Young Boys in de achtste finales. Zondag gaan de Amsterdammers op bezoek bij PEC Zwolle.