Heerenveen ontdekt geheime Ajax-flirt: 'Ik hou hier een wrange nasmaak aan over'

10 maart om 22:06
Laatste update: 10 maart om 22:15

Gerry Hamstra heeft in het geheim gesproken met Ajax. Dat bevestigt Cees Roozemond, algemeen directeur van sc Heerenveen, aan de Leeuwarder Courant. Het bracht de breuk tussen de technisch manager en Heerenveen in een stroomversnelling.

Hamstra gaat in Amsterdam samenwerken met directeur voetbalzaken Marc Overmars, zo lekte woensdagavond uit via het Algemeen Dagblad. De gesprekken tussen de 51-jarige Fries en Ajax waren voor Roozemond (foto) aanleiding om deze week per direct te breken met zijn technisch directeur.

"We hadden al weken sterk de indruk dat er iets speelde rondom Gerry", aldus Roozemond in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Die signalen dat hij bezig was met een andere club vingen we zowel intern als extern op. Vooropgesteld: we zijn door een combinatie van factoren uit elkaar gegaan. Maar het verhaal over een flirt met een andere club was absoluut onderdeel van dat besluit."

"Begrijp me niet verkeerd: we gunnen medewerkers een mooie vervolgstap in hun carrière", benadrukt Roozemond. "Dat geldt zeker ook voor Gerry. Alleen vind ik het vreemd dat je opeens via allerlei kanalen hoort dat je technisch manager met een andere club spreekt. Nogmaals: ik gun Gerry echt een mooie stap. Alleen hou ik wel een wrange nasmaak over aan de manier waarop het de voorbije weken is gegaan."

Hamstra wordt bij Ajax de schakel tussen Overmars en de jeugdopleiding. Hij gaat zich onder meer bezighouden met de contracten van jeugdspelers. De verwachting is dat hij op korte termijn een meerjarig contract gaat ondertekenen in de Johan Cruijff Arena.