Eerste 'sollicitant' voor opvolging Löw: "Op dit moment ben ik beschikbaar..."

10 maart om 22:21

De eerste openlijke 'sollicitant' om de Duitse bondscoach Joachim Löw na het EK op te volgen, heeft zich gemeld. Ralf Rangnick ziet het wel zitten om in te stappen bij Die Mannschaft.

"Het is een functie die niemand in Duitsland koud laat", reageert Rangnick (62) bij de Duitse tak van Sky Sports. "Voor mij is het vooral een kwestie van timing. Op dit moment ben ik beschikbaar..."

Dinsdag werd bekend dat Löw na het EK stopt als bondscoach van Duitsland. Hij heeft dan bijna vijftien jaar de scepter gezwaaid. Rangnick: "Ik zie een samenwerking met Oliver Bierhoff (teammanager, red.) wel zitten. Bij de DFB denken en werken ze op een manier die bij mij past."

Rangnick (62) maakte naam als trainer van Schalke 04 en Hoffenheim en stond met zijn revolutionaire ideeën aan de basis van de carrières van Julian Nagelsmann, Marco Rose en Thomas Tuchel. De laatste jaren speelde hij een hoofdrol in de opmars van het Red Bull-concern, als directeur van Red Bull Salzburg en RB Leipzig.

Andere kandidaten om Löw op te volgen zijn volgens Duitse media Jürgen Klopp (Liverpool), Hansi Flick (Bayern München) en Marcus Sorg (assistent-bondscoach Duitsland).