'Duitsland zoekt 'Jogi-Nachfolger': twee absolute toptrainers bovenaan lijstje'

'Duitsland zoekt 'Jogi-Nachfolger': twee absolute toptrainers bovenaan lijstje'

09-03-2021 13:56 Laatste update: 14:19
43

Nu het zeker is dat Joachim Löw na het EK stopt als bondscoach van Duitsland, is de zoektocht naar zijn opvolger begonnen. Hansi Flick (Bayern München) en Jürgen Klopp (Liverpool) zijn in beeld, meldt BILD.

Löw maakte dinsdag bekend dat het EK van komende zomer zijn laatste kunstje wordt als bondscoach van Die Mannschaft. De Duitse voetbalbond (DFB) moet nu voor het eerst in vijftien jaar op zoek naar een nieuwe bondscoach. Haast is enigszins geboden: over anderhalf jaar speelt Duitsland alweer een eindtoernooi, het WK van 2022 in Qatar.

Wedden

Meer odds

Twee namen prijken volgens BILD bovenaan het Duitse verlanglijstje: Flick en Klopp. De toptrainers wonnen in respectievelijk 2020 en 2019 de Champions League met hun clubs Bayern München en Liverpool. Door de diepe crisis op Anfield geldt Klopp op dit moment als meest realistische kandidaat. Zijn contract loopt door tot medio 2024. Flick ligt bij Bayern nog ruim twee jaar vast.

Andere namen die worden genaamd in de Duitse pers zijn Ralf Rangnick (clubloos), Stefan Kuntz (bondscoach Jong Duitsland), Marcus Sorg (rechterhand van Löw), Julian Nagelsmann (RB Leipzig) en Lothar Matthäus (clubloos).