Hamstra hard op weg naar Ajax, 'verraste' Heerenveen-directeur kraakt werk af

11 maart om 00:18

Gerry Hamstra krijgt kritiek van Cees Roozemond. De algemeen directeur van sc Heerenveen zegt niet heel rouwig te zijn om het vertrek van zijn voormalige technisch manager, die op weg is naar Ajax.

Roozemond onthulde woensdagavond dat Hamstra de laatste weken niet meer met zijn hoofd bij Heerenveen was. Dat de technisch manager in het geheim met Ajax sprak, versnelde de breuk die afgelopen dinsdag officieel werd. "We zijn onaangenaam verrast door zijn vertrek. We zijn een chique club die altijd open en eerlijk is. Dat is Gerry in dit geval niet geweest", reageert Roozemond bij Omrop Fryslan.

Ondanks wat successen op transfermarkt, zoals de lucratieve verkoop van Denzel Dumfries en Chidera Ejuke, heeft Hamstra volgens Roozemond ook steken laten vallen in het Abe Lenstra Stadion. "Technisch manager is meer dan alleen het kopen en verkopen van spelers. Als je kijkt naar onze jeugdopleiding en naar het aantal jeugdspelers dat is doorgebroken, dan staan we in de onderste regionen van de Eredivisie."

Hamstra moet bij Ajax de rechterhand van Marc Overmars worden. De verwachting is dat hij op korte termijn een meerjarig contract ondertekent bij Ajax.