'PSG heeft financiën voor Messi-komst op orde en maakt werk van transfer'

12 maart om 15:05

Paris Saint-Germain gaat concreet werk maken van de komst van Lionel Messi. Dat meldt journalist Marcelo Bechler van TNT Sports.

De interesse van PSG in Messi is al langer bekend, maar volgens Bechler heeft de club nu de financiële middelen gereed om de komst van de Argentijn mogelijk te maken. De Parijzenaren gaan nu aan de slag om het contract van de superster rond te maken.

Volgens Bechler is het optimisme groot in de Franse hoofdstad. PSG is ervan overtuigd dat het een beter project heeft dan Barcelona en dat het Messi gaat overtuigen van een transfer.

Messi heeft een transfervrije status en mag sinds januari met andere clubs praten. Er wordt niet gemeld hoe de Argentijn zelf tegenover een transfer naar PSG staat. Hij zou nog twijfelen tussen een langer verblijf bij FC Barcelona, en een nieuw avontuur in Parijs. Afgelopen woensdag speelde Messi nog met Barça tegen PSG. Ondanks de uitschakeling in de Champions League, was de ploeg van Ronald Koeman in dat duel ouderwets dominant.

Bij PSG zou Messi, indien hij voor een transfer naar Frankrijk kiest, zijn goede vriend Neymar treffen. De twee speelden jarenlang met veel plezier samen bij FC Barcelona.