Janssen toont begrip voor situatie Bazoer: 'Vitesse is daar aardig in geslaagd'

Janssen toont begrip voor situatie Bazoer: 'Vitesse is daar aardig in geslaagd'

13-03-2021 09:00 Laatste update: 09:56
13

FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen is lyrisch over de 'teruggekeerde' Vitesse-verdediger Riechedly Bazoer. Het 'enfant terrible' van de Arnhemmers is terug in de spelersgroep van Vitesse, dat het aankomende zondag opneemt tegen het Utrecht van Janssen.

Bazoer ontbrak vorige weekend tegen AZ vanwege een disciplinaire schorsing, maar maakt het aankomende weekend weer deel uit van de selectie van Vitesse-trainer Thomas Letsch. Janssen ziet in Bazoer een zeer belangrijke schakel voor Vitesse. "Hij is echt een geweldige speler. Dat hebben we kunnen zien toen hij hier speelde", stelt de aanvoerder van de Domstedelingen in gesprek met De Telegraaf.

"Riechedly speelt bij Vitesse in een rol die op zijn lijf geschreven is", gaat Janssen verder. Dat Bazoer vorige week weer negatief in het nieuws kwam, is volgens Janssen wel te verklaren. "Hij is een jongen met een bepaald temperament. De zaak is om hem desondanks te laten functioneren. Ik dat dat Vitesse daar wel aardig in is geslaagd dit seizoen, ook al is er dan nu een keer iets gebeurd." FC Utrecht-Vitesse begint zondagmiddag om 14.30 uur.