Van Gelder snapt aanstelling Nijhuis bij PSV - Feyenoord niet: "Niet handig"

13 maart om 10:47

Jack van Gelder snapt niet dat Bas Nijhuis de leiding krijgt over PSV - Feyenoord. Nijhuis en PSV-trainer Roger Schmidt hebben een verleden en liggen elkaar niet zo. Toch heeft de KNVB besloten om Nijhuis op de topper te zetten.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat snapt de aanstelling van Nijhuis niet en Van Gelder sluit zich daarbij aan. "Er staat zoveel druk op. Wat hij ook doet, hij ligt onder een vergrootglas", zegt de tv-presentator bij NH Sportcafé. "Je zult altijd van een van de twee trainers kritiek krijgen. Je doet het nooit goed. Natuurlijk heeft hij schijt aan alles en is Nijhuis een scheidsrechter die boven alles staat. Daar heb ik ook alle vertrouwen in, maar hij ligt onder een vergrootglas. En het is zo'n belangrijke wedstrijd voor beide ploegen."

"Ik ben het eens met Dick Advocaat. Ze hadden hem bij PSV tegen welke tegenstander dan ook moeten zetten", vervolgt Nijhuis. "Dan hadden we kunnen kijken of de heren weer normaal tegen elkaar kunnen doen, met name Schmidt tegen Nijhuis. En niet bij zo'n beladen wedstrijd als PSV - Feyenoord. Het is niet handig."

Van Gelder voorspelt dat na de wedstrijd het een en ander nabesproken zal worden. Geen goede zaak, vindt hij. "Neem van mij aan dat er zeker een of twee momenten zijn waarin gerefereerd wordt aan wat eerder gebeurde."