Advocaat verrast door aanstelling Nijhuis: Ik vind het heel vreemd

Advocaat verrast door aanstelling Nijhuis: "Ik vind het heel vreemd"

12-03-2021 14:15
52

Dick Advocaat vindt het zeer opmerkelijk dat Bas Nijhuis zondag de topper tussen PSV en Feyenoord fluit. De trainer van de Rotterdammers zag dat collega Roger Schmidt eerder dit seizoen in de clinch raakte met de scheidsrechter.

"Zover durf ik niet te gaan", gaat Advocaat op de persconferentie in op de commotie tussen Schmidt en Nijhuis. Dat de twee elkaar uitgerekend tijdens PSV - Feyenoord voor het eerst weer tegenkomen, wekt verbazing. "Ik vind het heel vreemd, maar ik ben er helemaal niet bang voor. Ik weet hoe Nijhuis is. Hij laat zich daar niet door intimideren."

"Het is wel een vreemde situatie dat hij juist voor zo'n wedstrijd, een topwedstrijd, gekozen wordt", vervolgt de Kleine Generaal. "Je kan ook zeggen we doen PSV - Fortuna Sittard, of wie dan ook." Dat Schmidt stelde nooit meer met Nijhuis te willen praten, vindt Advocaat niet erg. "Dan praat ik wel", grapt hij.

De PSV-trainer vertelde eerder op de dag dat hij niet van plan is om nog veel woorden te wijden aan Nijhuis. "Misschien heb ik zelf wel iets te veel gezegd over scheidsrechters tijdens dit seizoen", klinkt het schuldbewust. "Daar zal ik mee stoppen, maar ik hoef niet met hem te praten. Dat is niet gebruikelijk."