Brobbey wordt 'dik miljonair': 'Misschien wil hij familie financieel veiligstellen

13 maart om 11:24

Hans Kraay jr. bekijkt de situatie rond Brian Brobbey van twee kanten. De spits kan bij RB Leipzig in rap tempo miljonair worden, al had het voor zijn ontwikkeling beter geweest als hij bij Ajax was gebleven. De transfer van Brobbey werd vrijdag afgerond.

Brobbey (19) was al een tijdje rond met Leipzig. "Ajax heeft de afgelopen weken gezegd dat ze er alles aan wilden doen om hem te behouden. Dat begrijp ik, want het is veel te vroeg om weg te gaan. Maar ik denk dat het al lang en breed bekokstoofd was", aldus Kraay jr. bij ESPN.

"Hij gaat voor vier jaar naar Leipzig en wordt daar dik miljonair. Er slagen zo weinig spelers in het buitenland, maar misschien wil hij z'n familie financieel veiligstellen voor de rest van hun leven", suggereert Kraay jr..

Kraay jr. denkt niet dat Brobbey was vertrokken als Ajax Sébastien Haller niet voor 22,5 miljoen euro had gehaald. "Dan denk ik niet dat hij was vertrokken. Je kunt nooit iets beloven, maar als Ajax had gezegd dat hij het uit had moeten vechten met Dusan Tadic en Lassina Traoré, dan was hij misschien wel gebleven."