De Boer spreekt over vertrek Brobbey bij Ajax en Álvarez: "Goud waard"

13 maart om 16:19

Ronald de Boer betreurt het vertrek van Brian Brobbey. Ook hij vindt dat de spits van Ajax beter nog een paar jaar in Amsterdam had kunnen blijven. Het advies is aan dovemansoren gericht: Brobbey gaat na dit seizoen naar RB Leipzig.

"Het is zonde. Het is een jongen met veel potentie", zegt De Boer bij NH Radio Sportcafé. "Je moet het nog maar zien of hij zijn belofte waarmaakt, maar er leiden meer wegen naar Rome."

Wat De Boer betreft had Brobbey beter bij kunnen tekenen. "Als je echt kijkt naar de spelers die op jonge leeftijd weg zijn gegaan, dan zijn de succesverhalen op één hand te tellen. Bij een Nederlandse club krijg je veel sneller de kans om je te ontwikkelen, dus ik vind het jammer. Ik denk dat hij net achter Haller had gezeten, Traoré zit dat niet."

Ajax nam eerder dit seizoen al afscheid van Julian Rijkhoff. Hij is naar Borussia Dortmund vertrokken. "Het zijn twee geweldige jongens, goede knullen. Helaas gaan we ze voorlopig niet meer op de Nederlandse velden zien", zegt De Boer daarover.

Álvarez
De Boer spreekt ook over Edson Álvarez. De Mexicaan zat lang op de bank en wilde weg, maar lijkt inmiddels herboren te zijn. "Het is een speler die zeker in topwedstrijden het schoffelen niet schuwt, hij gaat volop in de strijd en maakt ook de vuile meters voor anderen. Dat kan hij geweldig. In de Nederlandse competitie kun je het ook met één controleur af in plaats van twee, maar in dit soort wedstrijden is hij goud waard."