Wormuth na woede-uitbarsting in dug-out: 'Moet ik drie minuten wachten, come on'

13 maart om 22:12

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth wist niet wat hij zag toen er voor de tweede week op rij een doelpunt van zijn ploeg vanwege een aantal centimeter buitenspel werd afgekeurd. Hij is na de wedstrijd tegen ADO Den Haag, die met 1-2 werd gewonnen, wel in een goede bui.

Wormuth sloeg nadat de VAR het doelpunt van Noah Fadiga (die voor de tweede week op rij een doelpunt afgekeurd zag worden) afkeurde een aantal keer hard tegen de dug-out. "Ik ben ook een mens. De laatste wedstrijd tegen PEC hadden we dezelfde situatie, met buitenspel", vertelt Wormuth in gesprek met ESPN. "Eén centimeter, een halve centimeter? En nu weer dezelfde situatie. Dat brengt emotie."

Wormuth zag de bui al hangen toen de VAR naar de beelden ging kijken. Vooral het feit dat het lang duurde voordat er een oordeel geveld werd, frustreert de Heracles-trainer. "Dan komt de VAR... Oké, dat kan. Maar dan moet ik drie minuten wachten", vertelt Wormuth, terwijl hij naar de beelden van het buitenspelmoment kijkt. "Ja, come on... Oké, ik moet er niet over discussiëren, we hebben de overwinning met de ploeg."

De Duitse oefenmeester doet de situatie vervolgens maar af met een grapje. "Buitenspel, ja, nee... Eén centimeter is natuurlijk een probleem. Ik zeg altijd: een beetje zwanger is ook zwanger. Als de VAR zegt: dat is buitenspel, dan moeten wij dat accepteren."