Succesmanager Wilder ontslagen na 'speciale reis' met twee promoties in vijf jaar

13 maart om 22:12

Het huwelijk tussen Sheffield United en succesmanager Chris Wilder is na bijna vijf jaar definitief gestrand. De 53-jarige Engelsman leidde zijn ploeg van de League One naar de Premier League, maar is nu 'in onderling overleg' vertrokken.

Wilder kreeg The Blades in 2016/2017 onder zijn hoede en leidde de ploeg direct naar het kampioenschap in de League One. Twee jaar later volgde zelfs promotie naar de Premier League. Wilder eindigde vorig seizoen op een verdienstelijke negende plek op het hoogste niveau, maar bungelt inmiddels al maandenlang onderaan. Bovendien zou hij al enige tijd overhoop liggen met de Saudische eigenaars van de club.

Degradatie lijkt onafwendbaar voor Sheffield United – twaalf punten achterstand op de degradatiestreep, met nog tien wedstrijden te gaan – maar de club heeft alsnog besloten om een nieuwe manager te zoeken. Wilder heeft via de officiële kanalen afscheid genomen. "Het is een hele speciale reis geweest, ik zal het nooit vergeten", vat hij de voorbije vijf jaar samen in een statement. "Ik zou graag iedereen willen bedanken die aan alle successen bij heeft gedragen."