Koopmeiners vroeg bondscoach De Boer om uitleg: Dat heb ik ook aangegeven

Koopmeiners vroeg bondscoach De Boer om uitleg: "Dat heb ik ook aangegeven"

14-03-2021 21:24 Laatste update: 22:09
97

Teun Koopmeiners heeft bondscoach Frank de Boer gevraagd waarom hij niet in de voorselectie van het Nederlands elftal zit. De Boer heeft de 23-jarige middenvelder van AZ bewust niet geselecteerd, met het oog op het EK onder 21.

"Ik heb een gesprek gehad met bondscoach De Boer", vertelt Koopmeiners voor de camera van de NOS, na het gewonnen duel met FC Twente (4-1). "Hij heeft me daarin uitleg gegeven waarom hij die keuze (het niet selecteren van Koopmeiners, red.) heeft gemaakt. Daar hebben we het over gehad."

De argumenten die De Boer gaf voor die keuze, wil Koopmeiners alleen niet met de buitenwereld delen. "Ik ga niet het hele gesprek op tafel leggen. Ze hebben de keuze onderbouwd. Die accepteer en respecteer ik. We gaan er een onwijs mooi EK van maken met Jong Oranje."

Ondanks dat Koopmeiners de keuze van De Boer respecteert, baalt hij er wel van dat hij niet bij het grote Oranje zit. "Natuurlijk, als sporter wil je het hoogst haalbare. Dat is in dat opzicht het Nederlands elftal. Dat is met alle respect naar Jong Oranje, of welk podium dan ook. Uiteindelijk speel je als voetballer om het Nederlands elftal te halen. Dat heb ik ook aangegeven."