De Eredivisie-flops: Haller wordt vaste gast, oneervolle vermelding voor Buijs

De Eredivisie-flops: Haller wordt vaste gast, oneervolle vermelding voor Buijs

Gepubliceerd: maandag 15 maart 2021 om 11:00ma 15-03-2021 om 11:00

We komen een opvallende oude bekende tegen in ons wekelijkse floplijstje: Ajax-recordaankoop Sébastien Haller behoort voor de derde week op rij tot de minste Eredivisie-spelers. Verder leveren FC Twente en VVV-Venlo samen zeven spelers na speelronde 27 én is er ook een oneervolle vermelding voor een trainer.

Eric Oelschlägel (FC Utrecht)
FC Utrecht-Vitesse viel in het eerste kwartier na rust in een beslissende plooi: het begon bij Oelschlägel die een houdbaar schot van Eli Dasa niet klemvast had en vervolgens Oussama Darfalou onderuithaalde. Minutenlang VAR-beraad kon de Duitse goalie niet helpen: Darfalou schoot de toegekende penalty binnen, Maxi Wittek maakte kort daarna ook de 1-3 en Vitesse ging met de punten terug naar Arnhem.

Joël Drommel (FC Twente)
Uitgerekend in de week waarin bekend werd dat hij naar PSV gaat, gaf Drommel niet thuis tegen AZ. De doelman kreeg in totaal zes goals om de oren – waarvan er wel twee werden afgekeurd – en één daarvan was een vrije trap van Teun Koopmeiners, die hij zelf over de lijn werkte. De AZ-captain hoopte nog dat hij stiekem die goal kon claimen, maar Drommel zal hem echt op zijn naam krijgen.

Dario Dumic (FC Twente)
Hij bevond zich overigens in goed gezelschap. Voor het eerst in de lange, lange geschiedenis van de Eredivisie werden er drie eigen doelpunten in de eerste 45 minuten van een wedstrijd gemaakt, dankzij Albert Gudmundsson, Drommel én Dumic. De Deens-Bosnische rechtenstudent speelde al geen geslaagde wedstrijd en passeerde tot overmaat van ramp zijn eigen doelman.

Leon Guwara (VVV-Venlo)
Topscorer Giorgos Giakoumakis heeft lange tijd het een en ander gecamoufleerd, maar VVV hangt inmiddels gevaarlijk dicht boven de degradatiestreep. De Limburgse derby tegen Fortuna Sittard verliep dramatisch en vooral Guwara maakte geen beste beurt. De linksback was betrokken bij twee tegengoals: eerst liet hij Lisandro Semedo binnendoor ontsnappen, vervolgens taxeerde hij een lange bal van Thorsten Kirschbaum verkeerd en sjokte hij op zijn elfendertigst achter Mats Seuntjens aan.

Jayden Oosterwolde (FC Twente)
Na de Guwara-onderbreking is het tijd voor het tweede FC Twente-blokje. Ook de linksback van de Tukkers heeft niet kunnen overtuigen. Oosterwolde is dit seizoen – terecht – al vaak geprezen, maar liep tegen AZ achter de feiten aan en kon niet voorkomen dat de Alkmaarders keer op keer over zijn flank gevaarlijk werden.

Godfried Roemeratoe (FC Twente)
De vierde en laatste FC Twente-speler in dit overzicht. Roemeratoe kwam in de eerste 45 minuten totaal niet in het stuk voor, werd overlopen op het middenveld en hoefde na rust niet meer terug te komen. Routinier Wout Brama verving zijn jongere collega en zorgde voor meer stabiliteit, maar toen was het eigenlijk al te laat voor FC Twente.

Mustafa Saymak (PEC Zwolle)
Het armetierige PEC Zwolle speelde een kansloze wedstrijd tegen Ajax, maar stond kort voor rust met slechts 0-1 achter. En toen ging Saymak pingelen op eigen helft... 0-2 via Nicolás Tagliafico, wedstrijd definitief beslist.

Meritan Shabani (VVV-Venlo)
Hij werd opgeleid door Bayern München en zou ooit in beeld zijn geweest om Frenkie de Jong op te volgen bij Ajax. Het klinkt echter onwaarschijnlijk voor wie Shabani zondag in De Koel zou spelen. Na 45 zeer moeizame minuten werd hij bedankt voor bewezen diensten.

Joshua John (VVV-Venlo)
Ploeggenoot John werd pas 32 minuten later gewisseld, maar speelde ook niet zijn gelukkigste wedstrijd. Sterker nog: hij wist eigenlijk helemaal niets klaar te spelen tegen Fortuna Sittard. Het maakt de prestatie van Giakoumakis dit seizoen des te knapper: John leverde tijdens de eerste speelronde tegen FC Emmen een assist af op zijn Griekse ploeggenoot, die verder echter niet op aanvoer van zijn linksbuiten hoeft te rekenen.

Kerim Frei (FC Emmen)
Nummer achttien FC Emmen had nummer zes FC Groningen eigenlijk een uur lang onder de duim, maar toen was het juist de ervaren Frei die de mist in ging. De vijfvoudig Turks international begon aan een onmogelijke slalom over het halve veld en raakte de bal kwijt, met de 1-1 van Alessio Da Cruz tot gevolg. Emmen had gewoon kunnen winnen in Groningen, maar is weer een stapje dichterbij degradatie gekomen.

Sébastien Haller (Ajax)
Trainer Erik ten Hag draaide er niet omheen na PEC Zwolle-Ajax. "De honderd procent scherpte is er even niet. Hij moet dat zelf bewerkstelligen", vertelde hij over zijn recordaankoop. Natuurlijk is een speler met een prijskaartje van 22,5 miljoen een makkelijk slachtoffer als hij even wat minder speelt. Maar Haller heeft voor de derde keer op rij ons floplijstje gehaald. En dat is toch een teken aan de wand.

Danny Buijs (FC Groningen)
Tot slot nomineren we voor de gelegenheid een trainer. Buijs was in de slotfase van de wedstrijd tegen Emmen betrokken bij een opstootje en werkte rechtsback Glenn Bijl zelfs naar de grond. "Het is niet zo dat ik hem neersla of zo. Als ik hem echt had geslagen, had hij niet opgestaan", liet hij na afloop weten. Het moment zelf én zijn reactie zijn ongepast voor een Eredivisie-trainer, zeker voor de rising star van ons trainersgilde. Benieuwd of FC Groningen zijn uithangbord nog publiekelijk op de vingers tikt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws