Laat ik het zo zeggen: vorig seizoen onder Robert Maaskant was het anders

"Laat ik het zo zeggen: vorig seizoen onder Robert Maaskant was het anders"

16-03-2021 21:42
7

Danny Post leeft mee met Hans de Koning, die dinsdag te horen kreeg dat zijn tijd als trainer van VVV-Venlo erop zat. De Noord-Limburgers hebben zeven Eredivisie-duels op rij verloren en voelen de degradatiestreep steeds dichterbij komen.

Dat De Koning hierdoor is geslachtofferd, begrijpt aanvoerder Post wel. "Je weet dat het zo werkt. Als de resultaten zo slecht zijn als bij ons, de laatste weken, dan gaat er vaak iemand uit. En dan zijn het niet de spelers", wordt hij geciteerd door Voetbal International. "Hans was aangetrokken als hoofdtrainer, hij was eindverantwoordelijk, daar had hij voor getekend. Dan weet je dat dit het risico is."

Post heeft dinsdag nog kort gesproken met De Koning, die sowieso al aan het einde van het seizoen zou vertrekken. "Ik zei dat ik het vervelend vond voor hem. Heeft hij niks aan, maar ik wilde het toch hebben gezegd", aldus de 31-jarige middenvelder, die benadrukt dat hij namens de hele spelersgroep spreekt. "Ik zou liegen als ik zeg dat er geen klik meer was tussen trainer en spelersgroep", stelt Post. "Laat ik het zo zeggen: vorig seizoen onder Robert Maaskant was het anders. Toen had ik iets meer het gevoel dat de chemie verdwenen was. Dat had ik nu totaal niet."