Ten Hag neemt 21 spelers mee naar Bern: Blind terug in selectie, twee afwezigen

Ten Hag neemt 21 spelers mee naar Bern: Blind terug in selectie, twee afwezigen

17-03-2021 13:06 Laatste update: 13:20
49

Ajax reist met 21 spelers af naar Zwitserland voor de Europa League-return tegen BSC Young Boys. Daley Blind is hersteld van een blessure en zit weer bij de selectie, ook David Neres reist gewoon mee. Noussair Mazraoui en Jurriën Timber ontbreken vanwege 'medische redenen'.

Dat maakt Ajax woensdagmiddag via officiële kanalen bekend. Blind ontbrak nog in de eerste wedstrijd tegen Young Boys, maar keert in Zwitserland mogelijk terug in de basis bij Ajax. Ten Hag neemt 21 spelers mee naar Bern, waar Ajax met een 3-0 overwinning in de thuiswedstrijd op zak op jacht gaat naar de volgende ronde van de Europa League.

Timber ontbreekt, net als afgelopen weekend tegen PEC Zwolle, bij Ajax. Ten Hag gaf zondag aan dat de verdediger 'ziek' is. Perr Schuurs lijkt zijn logische vervanger tegen Young Boys. David Neres was een twijfelgeval, maar is voldoende hersteld van een hamstringblessure om af te reizen naar Bern. Mazroaoui ontbreekt wel.

Ten Hag geeft woensdagavond om 18.45 uur een persconferentie. Bij dat mediamoment zal ook Ryan Gravenberch aanschuiven. Ajax gaat donderdag proberen een 3-0 voorsprong te verdedigen. Mocht dat lukken, dan is een plek in de kwartfinales van de Europa League een feit.

De volledige Ajax-selectie:
Doelmannen: Maarten Stekelenburg, Dominik Kotarski, Kjell Scherpen.
Verdedigers: Perr Schuurs, Daley Blind, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico, Sean Klaiber, Devyne Rensch.
Middenvelders: Edson Álvarez, Davy Klaassen, Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch, Mohammed Kudus.
Aanvallers: David Neres, Antony, Dusan Tadic, Zakaria Labyad, Lassina Traoré, Oussama Idrissi, Brian Brobbey.