Zahavi lacht om kritiek: 'Oh fuck, ik ben ruim veertien jaar ouder'

Zahavi lacht om kritiek: 'Oh fuck, ik ben ruim veertien jaar ouder'

18-03-2021 16:21
57

Eran Zahavi komt steeds meer op stoom bij PSV. De 33-jarige spits kan lachen om de kritiek op zijn leeftijd en verwacht dat hij ook volgend seizoen nog actief is in het Philips Stadion.

"Ik wil mijn leeftijd vergeten, maar jullie willen me eraan blijven herinneren, haha", begint Zahavi in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Toen ik hier kwam, begreep ik wel dat het een issue was. Deze competitie is namelijk heel goed voor jonge spelers om zich te kunnen ontwikkelen. Dat waardeer ik. Maar het is ook belangrijk dit in een team te combineren met ervaring, zodat de talenten van de oudere spelers leren hoe het is als een echte prof te leven."

Wedden

Meer odds

Zahavi haalt daarbij een ietwat pijnlijke vergelijking aan. "Afgelopen week werd Noni Madueke negentien en ik dacht: oh fuck, ik ben ruim veertien jaar ouder. Toen hij vijf was, was ik al basisspeler bij Hapoel Tel Aviv, haha. Een gek gevoel. Aan de andere kant voel ik me gezegend dat ik nog steeds op een hoog niveau voetbal. Over zes jaar zie ik die jongens wellicht op tv en denk ik: hé, we hebben nog samengespeeld. Voor nu is het een waanzinnige ervaring."

Zahavi voelt zich goed en verwacht ook komend seizoen in Eindhoven actief te zijn. "Als de club tevreden is en ik ben blij en ik scoor mijn goals dan is dat het plan. Maar in voetbal weet je ook nooit wat er gebeurt. Het ene moment ben je hier, het andere daar. Normaal gesproken blijf ik bij PSV."