Steek onder water kribbige Schmidt bij PSV: Ik zag geen effectiviteit van hem

Steek onder water kribbige Schmidt bij PSV: "Ik zag geen effectiviteit van hem"

22-03-2021 07:09
120

PSV-trainer Roger Schmidt verbaasde na de eerste helft tegen AZ (2-0) door niet Noni Madueke, maar Yorbe Vertessen in te brengen. Op de persconferentie na afloop reageerde de Duitser kribbig op vragen over zijn keuze.

Madueke is dit seizoen ongeveer elk uur bij een goal betrokken, maar moest tot de 69ste minuut wachten op een invalbeurt. PSV had op dat moment dringend behoefte aan een nieuwe impuls in de aanval. "Ik zag geen effectiviteit van hem in de laatste twintig minuten", sneerde Schmidt, geciteerd door De Telegraaf.

De PSV-trainer wilde Vertessen belonen voor een goede trainingsweek. "Beter dan Madueke? Hij was in mijn ogen de juiste speler om te brengen. Dat Madueke de energie en dreiging bracht die verder in de tweede helft werden gemist? Daar ben ik niet zeker van. Ik kan niet altijd maar uitleggen waarom ik die of deze wissel toepas."

Door de nederlaag in Alkmaar deelt PSV nu de tweede plek met AZ. Koploper Ajax heeft elf punten meer én nog een wedstrijd tegen FC Utrecht tegoed. "Zeker in moeilijke tijden, waarin we ondanks veel inzet geen resultaten halen, is het belangrijk te blijven geloven in onze eigen kwaliteit en de manier van spelen", aldus Schmidt.