Begrip voor het niet selecteren van Weghorst: 'Dan kan ik het me voorstellen'

Begrip voor het niet selecteren van Weghorst: 'Dan kan ik het me voorstellen'

22-03-2021 08:25
62

Pierre van Hooijdonk heeft begrip voor de beslissing van bondscoach Frank de Boer om Wout Weghorst niet te selecteren voor de aankomende interlands van Oranje. De spits van VfL Wolfsburg maakte dit weekend zijn vijftigste goal in de Bundesliga, maar werd door De Boer niet opgenomen in de definitieve selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar.

Van Hooijdonk begrijpt de ophef rondom Weghorst maar al te goed. "Ik vind het enorm lullig, want als er eentje is die het verdient, dan is het Wout Weghorst wel", begint de oud-spits aan tafel bij Studio Voetbal.

Toch heeft Van Hooijdonk begrip voor de keuze van De Boer om Weghorst buiten de selectie te laten. "Als je van plan bent om met Luuk de Jong in de spits te gaan spelen, dan valt er over te discussiëren. Maar ik denk niet dat De Jong gaat spelen in de spits, en dan moet je als bondscoach keuzes maken."

Het niet selecteren van de lange spits van Wolfsburg is dan een logisch gevolg, vindt Van Hooijdonk. "Dan kan ik me wel voorstellen dat je als bondscoach vasthoudt aan de groep, hoe lullig het ook is voor Weghorst. Hij doet het geweldig, daar is geen speld tussen te krijgen."

Collega-analisten Theo Janssen en Ibrahim Afellay zijn het niet helemaal eens met Van Hooijdonk. "Als je zoveel scoort in de Bundesliga, verwacht je wel dat je een kansje krijgt", stelt Janssen. "Als je jezelf drie jaar lang op zo’n manier presenteert in de Bundesliga, dan kan de trainer toch niet meer om je heen?", vult voormalig PSV-middenvelder Afellay hem aan.