Engelse uithaal naar Van de Beek: 'Misschien beter om terug te keren naar Ajax'

Engelse uithaal naar Van de Beek: 'Misschien beter om terug te keren naar Ajax'

22-03-2021 10:26 Laatste update: 11:43
89

Donny van de Beek heeft buiten het overstapje voor de goal van Mason Greenwood vrijwel niets goed gedaan in de verloren FA Cup-wedstrijd van Manchester United tegen Leicester City (3-1). Dat concluderen oud-international Mark Hughes en David Meyler. Laatstgenoemde loopt vooruit op een mogelijke terugkeer naar Ajax.

Van de Beek kreeg zondag een basisplaats van manager Ole Gunnar Solskjaer en werd na ruim een uur spelen gewisseld. Het geduld met de oud-Ajacied begint op te raken, constateert Hughes in gesprek met Stadium Astro. "Hij wandelt over het veld, komt amper aan de bal en heeft geen idee hoe hij invloed moet uitoefenen op de wedstrijd", wordt Van de Beek gekapitteld door de voormalige middenvelder van Manchester United. "Van de Beek ziet er verdwaald uit."

Van de Beek moet een 'key player' zijn, vindt Hughes. "Hij is een big-money signing die overkomt van een grote club als Ajax. Hij zou gewend moeten zijn aan het feit dat hij een invloedrijke speler moet zijn. Maar sinds zijn overstap naar United heeft hij geen moment laten zien dat hij in de toekomst een Man United-speler kan worden. Op een gegeven moment moet hij wel aanpikken, want de club moet ook door. Die beslissing komt steeds dichterbij."

David Meyler, een Ierse oud-voetballer van onder meer Sunderland, Hull City en Reading, gaat een stapje verder en denkt dat Van de Beek en Manchester United wellicht beter uit elkaar kunnen gaan. "Het werkt niet op dit moment. In de zomer zullen er gesprekken volgen, met de vraag: gaan we met elkaar door? Ik zou niet verrast zijn als Manchester United hem op huurbasis terugstuurt naar Ajax. Zij zullen de situatie ook in de gaten houden. Misschien is het inderdaad beter om terug te keren."