Brobbey stapte naar Overmars na Lille-uit: 'Zei dat ik bleef en ging tekenen'

Brobbey stapte naar Overmars na Lille-uit: 'Zei dat ik bleef en ging tekenen'

Gepubliceerd: maandag 22 maart 2021 om 15:18ma 22-03-2021 om 15:18

Laatste update: maandag 22 maart 2021 om 15:52ma 22-03-2021 om 15:52

Brian Brobbey wilde na de uitwedstrijd bij Lille OSC in de Europa League (1-2) alsnog bijtekenen bij Ajax. De 19-jarige spits ging in gesprek met directeur voetbalzaken Marc Overmars, maar de onderhandelingen klapten toch.

Begin februari liet Ajax weten dat de jonge aanvaller niet wilde bijtekenen in Amsterdam en twee weken later speelden de Amsterdammers in de zestiende finale van de Europa League bij Lille, waar Brobbey de winnende 1-2 maakte. "Na die wedstrijd kwam Marc Overmars nog een keer naar me toe en gingen we weer rond de tafel zitten", zegt de sterke spits tegen het ANP.

Als het aan Brobbey had gelegen, was het toen rond gekomen met Ajax. "Toen heb ik gezegd dat ik zou blijven en zou tekenen", klinkt het. De reden dat het uiteindelijk niet tot contractverlenging kwam, kan of wil het jeugdproduct van de Amsterdammers niet zeggen. "Daarna liep er volgens mij iets niet zo goed in de onderhandelingen".

In samenspraak met zaakwaarnemers Mino Raiola en José Fortes Rodriguez besloot Brobbey om op het aanbod van RB Leipzig in te gaan. De spits tekende voor vier jaar in Duitsland en zal na dit seizoen transfervrij vertrekken bij Ajax. Overmars wilde niet reageren op de onthulling van Brobbey.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws