'De Jong heeft dat bewezen, niet terecht om hem te slachtofferen voor Weghorst'

'De Jong heeft dat bewezen, niet terecht om hem te slachtofferen voor Weghorst'

23-03-2021 07:10
66

Cor Pot vindt dat Wout Weghorst een plekje in de selectie van het Nederlands elftal verdient, maar ziet tegelijkertijd de moeilijkheid voor bondscoach Frank de Boer. Een uitnodiging voor de VfL Wolfsburg-spits mag niet ten koste gaan van Luuk de Jong, meent hij.

"Weghorst en Luuk de Jong zijn niet de spelers die twee keer 45 minuten gaan spelen. Die gaan misschien een kwartier of twintig minuten spelen in noodsituaties", vertelt de voormalig Jong Oranje-coach en huidig Feyenoord-assistent bij VI Live. "De Jong heeft bewezen dat hij dat heel goed kan. Moet je hem dan eruit halen?"

"Ik vind het ook heerlijk om naar Weghorst te kijken hoor, de agressie die hij heeft. Maar om nu De Jong te slachtofferen voor Weghorst? Dan denk ik: dat is niet terecht", vervolgt Pot. "Dan moet je kiezen: Weghorst in plaats van Babel." Laatstgenoemde is echter vooral als buitenspeler opgeroepen, terwijl De Jong in de spits concurreert met Memphis Depay en Donyell Malen.

De spits van Sevilla hoort in ieder geval in de Oranje-selectie thuis, vindt Pot. "Hij heeft natuurlijk ook bewezen dat hij op beslissende momenten kan scoren en ik denk dat hij ook wat meer ervaring heeft (dan Weghorst, red.)."