'Gravenberch gaat naar een grote club in Europa en wordt ook daar een succes'

'Gravenberch gaat naar een grote club in Europa en wordt ook daar een succes'

26-03-2021 10:34 Laatste update: 10:36
64

Het verbaast Brian Tevreden niet dat Ryan Gravenberch in het buitenland wordt gelinkt aan clubs als Manchester United en FC Barcelona. Als jeugdtrainer van Ajax werkte hij samen met de achttienjarige middenvelder, die het seizoen van zijn grote doorbraak beleeft.

Gravenberch is een vaste waarde bij Ajax en maakte woensdag tegen Turkije zijn debuut in het Nederlands elftal. Tevreden ziet in het supertalent een mix van Frank Rijkaard en Paul Pogba. "Fysiek lijkt hij op Frank, want hij is lang en heel sterk. Maar technisch zou ik zeggen dat hij een verbeterde versie is van Pogba in zijn beste dagen bij Juventus", zegt Tevreden tegen Goal. "Hij is heel dominant, net als Pogba."

Tevreden, die Ajax in 2016 verliet om technisch directeur te worden bij Reading FC, is niet verrast door de opmars van Gravenberch. "Ik ken hem al sinds zijn zevende. Zelfs op die leeftijd was hij ongelooflijk. Je kon toen al zien dat deze jongen een goede voetballer zou worden. Bij Ajax O15 heb ik hem aanvoerder gemaakt en dat deed hij ook fantastisch. Hoe hij nu op het hoogste niveau speelt, zo ken ik hem ook uit de Ajax-jeugd."

Gravenberch staat er ook in het buitenland goed op: grootmachten als Manchester United, FC Barcelona en Juventus worden met hem in verband gebracht. Tevreden is ervan overtuigd dat een toptransfer een kwestie van tijd is. "Zeker weten. Ryan is nog steeds jong, maar zijn volgende stap wordt een grote club in Europa en ik geloof dat hij daar ook een groot succes gaat zijn."