Spajic vertrok naar Rotterdam op aanraden van oud-Feyenoorder: 'Wilde graag terug'

Spajic vertrok naar Rotterdam op aanraden van oud-Feyenoorder: 'Wilde graag terug'

29-03-2021 12:06
10

Feyenoord-verdediger Uros Spajic koos afgelopen zomer op aanraden van Tonny Vilhena voor de overstap naar Rotterdam-Zuid. De Servische stopper kwam op huurbasis over van het Russische FK Krasnodar.

Spajic wilde aan het begin van het huidige seizoen weer minuten maken, maar kreeg daar bij Krasnador niet de kans voor. "Het lag absoluut niet aan mijn kwaliteiten dat FK Krasnodar me adviseerde om tijdelijk bij een andere club te gaan voetballen. Dat lag enkel en alleen aan mijn blessure. Of beter gezegd: het trage herstel daarvan", vertelt de stopper in gesprek met ELF Voetbal.

Een tijdelijk vertrek lag dus voor de hand. "Het leek de beste keus om bij een andere club weer veel speeltijd op te doen en mijn kwaliteiten te tonen. Krasnodar kon me die garantie niet bieden. Ook omdat de Russische bond een nieuwe regel had ingevoerd waardoor er nog maar acht in plaats van twaalf buitenlandse spelers ingeschreven mochten worden voor de competitie."

Oud-Feyenoorder Vilhena speelde een belangrijke rol in de keuze van Spajic om tijdelijk naar Rotterdam-Zuid te verkassen. "Er lagen drie concrete opties voor mijn neus. Ik wilde graag terug naar West-Europa. Mijn beeld van Nederland was positief. Feyenoord kende ik als een grote club. Ik informeerde bij Tonny Vilhena, met wie ik al een seizoen samenspeelde. Hij adviseerde me de stap te maken."