De Boer positief over 'idioot groot veld' van Gibraltar: 'Dat is goed voor ons'

De Boer positief over 'idioot groot veld' van Gibraltar: 'Dat is goed voor ons'

29-03-2021 12:44 Laatste update: 12:48
34

Frank de Boer is 'niet bang' voor het kunstgrasveld van Gibraltar. De Boer denkt zelfs dat het veld van Gibraltar een voordeel kan zijn voor zijn ploeg.

"Het is niet het allerbeste kunstgras, laat dat duidelijk zijn", vertelt De Boer op de persconferentie. "Maar het is ook niet zo dat je er niet goed op kunt voetballen. Ik ben er niet bang voor. Het is een soort amateurcomplex met kleine kleedkamers. Daar heb je mee te maken. We moeten zorgen dat we gefocust zijn op een goed resultaat en hopelijk met veel goals."

Vervolgens wordt De Boer ermee geconfronteerd dat er in Gibraltar een 'idioot groot veld' ligt. "Dat zou in ons voordeel zijn", is De Boer positief. "Zij willen de ruimtes natuurlijk zo klein mogelijk houden. Hoe smaller het veld, hoe makkelijker het is voor tegenstanders om de ruimtes te belopen. Dus dat is goed voor ons."

Oranje gaat niet trainen op kunstgras, als voorbereiding op het treffen met Gibraltar. "Het is vaker gebleken dat spelers na het spelen op kunstgras meer last hebben", legt De Boer die keuze uit. "Ik heb er zelf veel ervaring mee vanuit Atlanta United. Daar hebben we nooit op kunstgras getraind, terwijl dat in het stadion er wel lag. Dat is een heel normale manier van doen, denk ik."