'Ik zit weleens thuis en denk: blij dat ik ervoor koos om naar Ajax te gaan'

'Ik zit weleens thuis en denk: blij dat ik ervoor koos om naar Ajax te gaan'

30-03-2021 06:55
105

Voor Davy Klaassen pakt zijn terugkeer naar Ajax bijzonder goed uit. De 28-jarige middenvelder is met de Amsterdammers nog op drie fronten actief en komende zomer lonkt deelname aan het EK met het Nederlands elftal.

"Ik heb er geen seconde spijt van gehad, dat klopt", zegt Klaassen tegen Voetbal International. "Vooraf heb je wel ideeën van hoe het zou kunnen gaan, alleen moet dat eerst nog maar gebeuren. En moet je het zelf laten zien. Als je dan nu ziet; het is bijna april en we doen nog mee voor drie prijzen. Voor mij was dat een van de redenen terug naar Ajax te gaan. Oranje is daarvan een mooi gevolg."

Klaassen benadrukt dat Ajax nog niets heeft, maar de landstitel lijkt de club nauwelijks nog te kunnen ontgaan. En zelfs in de Europa League wordt de ploeg van Erik ten Hag tot de grote kanshebbers gerekend. "Als je kijkt naar het Ajax waarin ik speelde toen ik vertrok en naar de ploeg waarin ik afgelopen zomer terechtkwam; wereld van verschil. Toen ik naar Everton ging was ik met Lasse Schöne de meest ervaren speler, maar toen ik van de zomer de kleedkamer binnenstapte, zaten daar jongens zoals Daley Blind en Dusan Tadic. De opbouw van de selectie is nu anders, beter in balans, Je bent dan ook in staat om voor de prijzen te spelen."

Voor Klaassen en Ajax breken de beslissende weken aan na de interlandperiode. "Geweldig, maar het gaat juist om dat einde, hoe je het afsluit. Prijzen winnen, dat is wat telt. Maar het is al fijn dat we er nog voor kunnen spelen, de titel, de beker, de Europa League. Ja, ik zit weleens thuis en denk dan: Ik ben blij dat ik afgelopen zomer ervoor heb gekozen terug naar Ajax te gaan."