Willem II zegt contracten van drie verdedigers op, ook slecht nieuws voor Romeny

Willem II zegt contracten van drie verdedigers op, ook slecht nieuws voor Romeny

31-03-2021 13:28
27

Willem II heeft de aflopende contracten van Freek Heerkens en Jordens Peters formeel opgezegd. De Tilburgse club gaat in een later stadium om tafel met de ervaren verdedigers.

"Freek en Jordens hebben een mooie staat van dienst en betekenen veel voor Willem II. Met beiden hebben we een aantal keer gesproken over de toekomst", vertelt technisch directeur Joris Mathijsen. "Met Freek hebben we de intentie door te gaan en volgen gesprekken over een nieuw contract. Voor hem is het nu hoofdzaak goed te revalideren om in de laatste fase van het seizoen ook op het veld van waarde te zijn voor Willem II."

"Samen met Jordens wordt het besluit over zijn toekomst bij de club na afloop van het huidige seizoen genomen", vervolgt Mathijsen over de 33-jarige aanvoerder. "Zodra er duidelijkheid is maken we dat uiteraard bekend. Zowel Freek als Jordens geeft aan dat lijfsbehoud en het clubbelang op dit moment op één staan. Dat zegt veel over hun betrokkenheid bij de club."

Willem II moet conform het cao voor 1 april laten weten wat er gebeurt met de aflopende contracten. Victor van den Bogert heeft te horen gekregen dat hij na dit seizoen mag vertrekken. De 21-jarige verdediger speelt al sinds zijn elfde in de jeugdopleiding. Hij debuteerde in 2019 in het eerste elftal, maar een echte doorbraak bleef uit.

Daarnaast zal Willem II de koopoptie in de verbintenis van de van NEC gehuurde Ole Romeny niet lichten. De twintigjarige aanvaller kwam in elf Eredivisie-optredens nog niet tot scoren. De Tricolores maakten dinsdag al bekend dat de optie in het contract van Dries Saddiki wel is gelicht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie