Spaanse media roemen Barça-comeback: 'Koeman heeft wonderen verricht'

Spaanse media roemen Barça-comeback: 'Koeman heeft wonderen verricht'

05-04-2021 10:26 Laatste update: 10:52
54

De Catalaanse en Spaanse sportkranten raken maandag niet uitgeschreven over de wending in de Spaanse titelstrijd. Door de nederlaag van Atlético Madrid bij Sevilla (1-0) heeft FC Barcelona het kampioenschap ineens voor het grijpen.

Als Barcelona maandagavond van Real Valladolid wint, verkleint de ploeg van Ronald Koeman het gat met de koploper naar één punt. 'Barça heeft het kampioenschap in eigen hand', schrijft Mundo Deportivo in Spanje. De ploeg treft in mei Atlético Madrid nog in eigen huis in een onderling titeltreffen.

Volgens Sport is dit het begin van 'een nieuwe competitie voor Barça'. Dat de club zich na een stroeve start weer aan de top heeft gemeld, is volgens de krant te danken aan Koeman. 'De Nederlander is overgeschakeld van het werken aan toekomstige plannen bij de club naar het gevoel dat hij daar nu echt deel van uitmaakt', aldus Sport.

Volgens Marca heeft Koeman 'wonderen verricht in Camp Nou'. 'Maar misschien wel de belangrijkste factor voor de topvorm van Barcelona zijn de prestaties van Lionel Messi, die de laatste tijd echt het verschil maakt. Dat komt ook door de tactische wijziginge van Koeman, die vaker voor een formatie met drie centrale verdedigers kiest, waardoor ook Frenkie de Jong en Ousmané Dembélé floreren.'

Mundo Deportivo, dat op de voorpagina kopt met El Grand Ocasion, schrijft dat Barça de beste papieren heeft. 'Het is de ploeg die er op dit moment beter voorstaat. Barcelona gaat de eindfase van het seizoen met veel vertrouwen en goede vorm tegemoet. Het zal zich nu moeten focussen op het voorkomen van puntenverlies voor het duel met Atlético Madrid in mei.'

Deze maand speelt Barcelona ook nog tegen Real Madrid, dat één punt meer heeft met een wedstrijd meer gespeeld. De Catalanen hebben de laatste negen uitduels gewonnen, en zijn al achttien wedstrijden op rij ongeslagen.