Gomes wil Brazilianen naar PSV brengen: 'Je ziet het aan Neres en Antony'

Gomes wil Brazilianen naar PSV brengen: 'Je ziet het aan Neres en Antony'

Gepubliceerd: maandag 5 april 2021 om 15:34ma 05-04-2021 om 15:34

Heurelho Gomes hoopt in de toekomst meer Brazilianen in het shirt van PSV te zien en wil daar zelf actief aan bijdragen. De veertigjarige oud-doelman is tegenwoordig actief als zaakwaarnemer.

In het recente verleden was PSV zeer actief op de Braziliaanse markt, met naast Gomes ook spelers als Alex, Diego Tardello, Robert en Jonathan Reis. Nu speelt alleen Mario Júnior in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. "PSV had in het verleden veel meer Brazilianen dan tegenwoordig. Het zou mooi zijn als PSV weer een sterke connectie krijgt met Brazilië", zegt Gomes tegen Voetbal International. "Ik kan zo de beste spelers voor ze uitkiezen."

Gomes behartigt de belangen van ongeveer veertig spelers. Hij adviseert grote talenten om vanuit Brazilië de stap naar Nederland te maken. "Zeker, Nederland is de perfecte ingang naar de rest van Europa. Je ziet het aan David Neres en Antony bij Ajax. Het is goed voor de spelers zelf en Nederlandse clubs kunnen later veel geld verdienen aan zulke voetballers. Braziliaanse talenten zijn vaak niet klaar om direct naar de Premier League te gaan en in Nederland krijgen ze de tijd om zich te ontwikkelen."

Gomes maakte zelf in 2004 de overstap van Cruzeiro naar PSV en vertrok in 2018 naar de Premier League, waar hij voor Tottenham Hotspur en Watford speelde. In 2020 stopte hij als keeper.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet PSV in zee gaan met Gomes?

(1934 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws