Duitse bond ontkracht geruchten: 'Duel tegen Noord-Macedonië verandert niets'

Duitse bond ontkracht geruchten: 'Duel tegen Noord-Macedonië verandert niets'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 11:54di 06-04-2021 om 11:54

Laatste update: dinsdag 6 april 2021 om 12:47di 06-04-2021 om 12:47

De Duitse voetbalbond houdt ook na de pijnlijke nederlaag tegen Noord-Macedonië het vertrouwen in bondscoach Joachim Löw. De scheidende keuzeheer kondigde eerder al zijn vertrek na het EK aan, maar er ontstonden na de nederlaag tegen Noord-Macedonië geluiden dat Löw voorafgaand aan het EK zijn biezen al kon pakken.

Fritz Keller, bondsvoorzitter van de Duitse bond ontkracht deze geruchten. "Het teleurstellende duel verandert niets aan ons tijdsplan", stelt Keller in gesprek met BILD, doelend op de 1-2 nederlaag in de WK-kwalificiatiewedstrijd tegen Noord-Macedonië. "Löw en zijn team zullen alles analyseren en de juiste conclusies trekken om van het aankomende EK een succes te maken."

Oliver Bierhoff, directeur van de Duitse bond, beaamt de woorden van Keller. "Hij (Löw, red.) is zeer gemotiveerd om zijn laatste toernooi als bondscoach een succes te maken. Natuurlijk mogen we niet van Noord-Macedonië verliezen, maar hij heeft de competenties en de ervaring om de ploeg succesvol door het EK te loodsen", aldus Bierhoff.

Een opvolger voor de vertrekkende Löw is nog niet aangesteld. "Sinds de aankondiging van zijn vertrek ben ik in contact gekomen met meerdere kandidaten en hun omgeving. De aankomende weken zullen er gesprekken plaats gaan vinden. Ik streef ernaar om opnieuw een zeer succesvolle bondscoach aan te stellen", sluit Bierhoff af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Duitsland een favoriet voor de EK-winst?

(124 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws