'Ajax-keeper Scherpen maakte onuitwisbare indruk op Chelsea-icoon Cech'

'Ajax-keeper Scherpen maakte onuitwisbare indruk op Chelsea-icoon Cech'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 12:54di 06-04-2021 om 12:54

Kjell Scherpen maakte in november 2019 een onuitwisbare indruk op niemand minder dan Petr Cech. De Tsjechische oud-doelman en huidig technisch adviseur van Chelsea vond hem qua postuur wel bij de Premier League-topclub passen, zo stelt De Telegraaf.

Cech had een dag voor het Champions League-duel tussen Chelsea en Ajax een onderonsje met Edwin van der Sar op Stamford Bridge. Toen Scherpen voorbij kwam lopen viel hij de Tsjech meteen op. "Een talent", antwoordde Van der Sar op Cechs vraag wie dat was, zo doet de krant uit de doeken. 'Met de bouw en het imposante lijf van Scherpen moest dat in potentie wel een topkeeper zijn, zei Cech.'

Scherpen hoopt die verwachtingen bij Ajax in te lossen. Hij vertelt dat Andre Onana een grote rol in zijn ontwikkeling heeft gespeeld. "Hij is – net als de rest van de keepersgroep – heel belangrijk voor me geweest. Ik kan veel opsteken van de manier waarop hij de speelstijl invult. Hij straalt de rust en de kalmte uit die een Ajax-keeper moet hebben en Maarten (Stekelenburg, red.) óók heeft. Ze staan er op de momenten dat het moet."

Voor Scherpen lonkt mogelijk een nieuwe kans tegen AS Roma, nu de eerste keepers ontbreken. "Die moet ik dan grijpen. Natuurlijk is het lastig voor een ploeg als de vaste keeper wegvalt, want dat is vaak toch iemand op wie je bouwt. Eerst ging het stokje over van Andre naar Maarten en nu van Maarten naar mij. Daar moet het elftal aan wennen, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws