Irritatie over 'probleem' van Blind bij Ajax: 'In aanvallende ploeg goud waard'

Irritatie over 'probleem' van Blind bij Ajax: 'In aanvallende ploeg goud waard'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 06:45wo 07-04-2021 om 06:45

Laatste update: woensdag 7 april 2021 om 07:14wo 07-04-2021 om 07:14

De afwezigheid van Daley Blind tegen AS Roma is een flinke aderlating voor Ajax, zo stelt Alfred Schreuder. De assistent-trainer van Ronald Koeman bij FC Barcelona ziet in Blind een van de belangrijkste Ajax-spelers, maar denkt dat er ook zonder de routinier een goed resultaat haalbaar is.

Schreuder 'schrok zich kapot' toen hij Blind naar het kunstgras zag gaan tijdens de wedstrijd tussen Oranje en Gibraltar. "Zeker toen het zo lang duurde voordat hij opstond, dacht ik dat het zijn knie was. Gelukkig is het een enkelblessure, dus minder erg. Maar het seizoen is voor Daley helaas voorbij", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Een flinke dreun voor Ajax. "Zeker Europees, want nationaal is zijn afwezigheid makkelijker op te vangen. Een fantastische gozer en een heel bijzondere voetballer, een rustpunt aan de bal."

De kritiek aan het adres van Blind, dat hij niet snel genoeg zou zijn, irriteert Schreuder. "Als je iemand wil afscouten, kan dat áltijd. Geen speler is perfect en je kunt op iedereen aanmerkingen hebben. Het is typisch Nederlands om een minpunt te accentueren, maar je kunt beter kijken naar wat iemand een elftal biedt. En Daley geeft Ajax écht heel veel."

'Probleem'
"Misschien hadden Frank de Boer en Ronald Koeman wel hetzelfde 'probleem', dat dus helemaal geen probleem hoeft te zijn", vervolgt Schreuder. "Bij uitstek in een aanvallende ploeg is hij goud waard. Hij controleert de situatie rondom de bal volledig. En al kost zijn snelheid één of twee doelpunten per seizoen, wellicht bereidt hij er wel vijftien voor. Zonder dat het grote publiek dat ziet."

Ook zonder Blind kan Ajax een goed resultaat neerzetten in de Johan Cruijff Arena donderdag. Schreuder wijst daarbij naar de Italiaanse opponent. "Ik denk dat Ajax het redt. AS Roma mist ook een aantal belangrijke spelers. En Marc Overmars en Erik zijn erin geslaagd weer een prima selectie samen te stellen. Nadat we in 2019 de halve finale van de Champions League haalden, zou dit een nieuwe topprestatie zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat het worden in de eerste wedstrijd tussen Ajax en Roma?

(1200 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws