Bakker van meest ingezette PSG'er naar 'helemaal niemand': Dat vreet aan je

Bakker van meest ingezette PSG'er naar 'helemaal niemand': "Dat vreet aan je"

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 15:29wo 07-04-2021 om 15:29

Mitchel Bakker baalt van de bijrol die hij dit seizoen bij Paris Saint-Germain heeft gekregen. De twintigjarige linksback uit Purmerend was tijdens de eerste maanden van het seizoen een vaste waarde bij de Parijse miljoenenploeg, maar is na de trainerswissel van PSG uit de basis verdwenen.

Nadat Thomas Tuchel werd vervangen door Mauricio Pochettino, kregen Layvin Kurzawa en Abdou Diallo de voorkeur op links. "En dat terwijl er eerder dit seizoen een periode was dat ik de meeste minuten maakte van iedereen in de selectie", treurt Bakker in gesprek met Voetbal International. "Op een gegeven moment ben je toch een soort basisspeler. Je hebt je waarde voor het elftal en dan opeens ben je helemaal niemand meer. Dat vreet aan je."

Eind februari stond Bakker opeens weer in de schijnwerpers, om de verkeerde redenen: de linksback was niet in actie gekomen tegen Dijon en liep voortijdig weg tijdens een uitlooptraining. "Laat ik daar maar niet te veel over zeggen", blikt hij terug op dat incident. "Er zijn daar bepaalde dingen gebeurd en dat is niet handig als je net een nieuwe trainer hebt."

Bakker doelt op Pochettino: zolang de Argentijn nog in functie is, is het nog maar de vraag of de linksback aan bod zal komen. Een zomerse transfer is dus een optie voor de bij Ajax opgeleide verdediger. "We gaan deze zomer wel even kijken. Wanneer gaat de markt open? In juni? Er zijn al wel wat clubs de interesse hebben getoond. Ik wil gewoon graag elke week spelen." Dat zal hij naar alle waarschijnlijkheid niet in de Eredivisie doen. "Dat denk ik op dit moment niet. Ik ben toch al twee jaar speler van PSG."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws