Opzienbarende Raiola-move kan nieuwe standaard worden: Wen er maar aan

Opzienbarende Raiola-move kan nieuwe standaard worden: "Wen er maar aan"

07-04-2021 16:20
26

Dat Mino Raiola bezig is met een transfer van zijn cliënt Erling Braut Haaland, is geen geheim. De invloedrijke zaakwaarnemer maakt met vader Alf-Inge Haaland een rondreis langs Europese eliteclubs, die vorige week van start ging in Barcelona en Madrid.

Raiola en Haaland senior deden niet veel moeite om onder de radar te blijven en de Spaanse sportpers haakte gretig in op het bezoek. Deze bijzondere move van Raiola zou zomaar eens nieuwe standaard kunnen worden, voorspelt een 'ervaren', maar anonieme zaakwaarnemer. "Wen er maar aan. Dit is hoe het voortaan zou kunnen gaan", wordt de betreffende spelersmakelaar geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Volgens de zaakwaarnemer hebben alle betrokken partijen baat bij deze tactiek. In de zaak-Haaland wordt de prijs kunstmatig opgedreven door Raiola, die een groot aantal topclubs in de soap betrekt. "Dat iedereen meekijkt, is gunstig voor de speler. Het salaris en de voorwaarden zullen stijgen. Maar ook voor de verkopende club want die zal meer geld vangen als de verkoop bijna per opbod gaat." Dat een club aan Haaland gelinkt wordt – of hij nu wel of niet daadwerkelijk overkomt – is bovendien goede 'marketing'. "Je behoort immers tot de absolute elite en kunt laten zien dat je het in elk geval hebt geprobeerd. Altijd handig als de speler uitgroeit tot de nieuwe Messi of Ronaldo."

De regerend Golden Boy-winnaar is aan zijn eerste volledige seizoen bij Borussia Dortmund bezig en ligt nog vast tot 2024. In de zomer van 2022 wordt er naar verluidt een clausule in zijn contract geactiveerd, waardoor hij voor 'slechts' 75 miljoen euro op te halen is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s