Van der Meijde wijst Ajax-uitblinker aan: 'Zou hem als grote club direct oppikken'

Van der Meijde wijst Ajax-uitblinker aan: 'Zou hem als grote club direct oppikken'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 10:16do 08-04-2021 om 10:16

Andy van der Meijde stelt dat Erik ten Hag bij Ajax een Nederlandse versie van FC Barcelona heeft gecreëerd. Dat vertelt de voormalig Ajacied in aanloop naar de Europa League-ontmoeting tussen Ajax en AS Roma. Van der Meyde is ook erg onder de indruk van Ryan Gravenberch.

Van der Meijde vertelt in gesprek met La Gazzetta dello Sport dat hij overeenkomsten ziet tussen het Ajax van nu en dat van 2003, waarmee hij in die tijd ook speelde tegen Roma. "Gedeeltelijk wel. De ploeg puilt uit van het talent. Neem Antony en Neres. Hoeveel andere teams hebben twee van zulke vleugelspelers? Dan heb je ook Brobbey, Tadic, Martínez en Klaassen nog. Ten Hag heeft een soort Nederlands Barça gevormd." Toch ziet Van de Meijde één absolute uitblinker bij de Amsterdammers. "Ryan Gravenberch. Hij is achttien jaar oud en een echte allrounder. Als ik een grote club was, zou ik hem direct oppikken."

Donderdagavond staan Ajax en Roma in de Johan Cruijff Arena tegenover elkaar. "Ajax is favoriet", stelt Van der Meijde. "Ze kunnen de Europa League winnen. Hun grootste kwaliteit is het positiespel. De spelers bezetten het hele veld en willen het spel graag domineren. Veel balcontacten, constant drukken en het spel vanaf de vleugels: het is erg onvoorspelbaar en snel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws