Wenger brengt goed nieuws voor fans: ‘De tijdswinst is belangrijk'

Wenger brengt goed nieuws voor fans: ‘De tijdswinst is belangrijk'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 14:59do 08-04-2021 om 14:59

Arsène Wenger hoopt dat scheidsrechters op het WK 2022 in Qatar gebruik kunnen maken van een detectiesysteem dat buitenspel signaleert. De Fransman, die tegenwoordig in dienst is als directeur voetbalontwikkeling bij de FIFA, hoopt op deze manier de scheidsrechters extra ondersteuning te kunnen bieden.

De 71-jarige oud-manager vertelt in de uitzending Living Football van de FIFA, dat er op dit moment gewerkt wordt aan het systeem. "Ik denk dat een systeem met automatische buitenspeldetectie tegen 2022 klaar zal zijn. Als dan een speler in buitenspelpositie loopt krijgt de grensrechter meteen een signaal op zijn horloge."

Naast de grensrechter wordt ook de VAR geïnformeerd, zodat er tijd gewonnen kan worden bij het checken van een doelpunt. "Ik zet vol in op het systeem van automatisch buitenspel. Gemiddeld moeten we zeventig seconden wachten, soms zelfs bijna anderhalve minuut. De tijdswinst is belangrijk, omdat vaak een feestje na een doelpunt niet doorgaat na marginale situaties", besluit Wenger.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws