'Hallucinante' Ajax-ontwikkelingen: 'Bij Roma zouden ze de stad uitgejaagd worden'

'Hallucinante' Ajax-ontwikkelingen: 'Bij Roma zouden ze de stad uitgejaagd worden'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 14:51do 08-04-2021 om 14:51

Laatste update: donderdag 8 april 2021 om 15:01do 08-04-2021 om 15:01

De Europa League-wedstrijd tussen Ajax en AS Roma van donderdag houdt ook in België de gemoederen bezig. De bekende Sporza-commentator Filip Joos kijkt op van de rust die in Amsterdam heerst, ondanks de Andre Onana- en Sébastien Haller-dossiers.

De doelman uit Kameroen werd begin dit jaar geschorst wegens dopinggebruik, terwijl recordaankoop Haller per abuis niet werd ingeschreven voor de Europa League. "Dat is hallucinant", aldus Joos in gesprek met de Sporza-kanalen, die de wedstrijd donderdagavond van commentaar zal voorzien. "Als dat bij Roma zou gebeuren, zouden er mensen de stad uitgejaagd worden. Maar bij Ajax passeert dat. Jammer, maar we blijven rustig. Dat is onwaarschijnlijk."

Joos kijkt uit naar de krachtmeting en verwacht vooral veel van Ryan Gravenberch. "Nu al top. Als hij "ja" had gezegd, zat hij nu bij Roma. Maar een jaar later is hij plots onbetaalbaar geworden. Bij Ajax lopen er dan nog de Brazilianen Neres en Antony voor, samen met Tadic. Dan geef je toch weer het voordeel aan Ajax."

De commentator denkt zelfs dat de Amsterdammers de Europa League kunnen winnen. "Ajax is voor mij een van de favorieten voor de eindzege. Ik ben niet zeker dat Manchester United (Ajax of AS Roma stuit in de halve finales op Manchester United of Granada, red.) zomaar over de Amsterdammers walst. En tegen Arsenal vind ik Ajax favoriet."

Bekijk hier onze voorbeschouwing op Ajax-AS Roma:

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat het eerste duel tussen AS Roma en Ajax opleveren?

(3944 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws