FC Utrecht stelt oude bekende aan als Hoofd Jeugdopleidingen: Echte specialist

FC Utrecht stelt oude bekende aan als Hoofd Jeugdopleidingen: "Echte specialist"

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 17:35do 08-04-2021 om 17:35

FC Utrecht heeft in Robin Pronk een nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen gevonden. De 48-jarige ex-prof keert na twee jaar terug in de Domstad.

Pronk is zeker geen onbekende voor Utrecht. Hij was van 2011 tot 2014 trainer van Utrecht O19 en coördinator van de bovenbouwteams, om daarna vijf jaar aan het roer te staan van de beloftenploeg. Na twee seizoenen bij het Poolse Zaglebie Lubin, waar hij Development Coördinator Toptalents & Coaches was, keert hij terug als Hoofd Jeugdopleidingen. Pronk tekent tot 2024 en volgt Jelle Goes op, die aan de slag is gegaan bij de Israëlische voetbalbond. 

"Ik heb een hele mooie periode van acht seizoenen gekend bij FC Utrecht", zegt Pronk op de clubsite van Utrecht. "De jeugdopleiding heeft destijds enorme stappen gezet en is doorgegroeid tot een opleiding met de hoogst mogelijke beoordeling. De afgelopen seizoenen in Polen hebben voor mij geleid tot nieuwe ervaringen en inzichten die ik mee kan nemen naar Utrecht. Ik vind het fantastisch om nu weer in te stappen. Samen gaan we verder bouwen aan de jeugdopleiding."

Technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht noemt Pronk 'een echte specialist op het gebied van opleiden'. "In zijn vorige periode bij FC Utrecht heeft hij ook een enorme bijdrage geleverd aan de jeugdopleiding. Enerzijds middels de promotie van het beloftenteam naar de Eerste Divisie, anderzijds ook in de ontwikkeling van talenten van bijvoorbeeld Bart Ramselaar en Sofyan Amrabat."

"We zijn na zijn vertrek in contact gebleven met elkaar. Hij kiest met deze terugkeer, ondanks zijn eerdere ambitie als hoofdtrainer aan de slag te gaan, bewust voor zijn specialisme als opleider. Wij zijn ervan overtuigd dat Robin weer een bijdrage gaat leveren aan de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws