Robben duidelijk na terugkeer bij FC Groningen: 'Dan is het mooi geweest'

Robben duidelijk na terugkeer bij FC Groningen: 'Dan is het mooi geweest'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 10:28ma 12-04-2021 om 10:28

Arjen Robben is enorm blij met zijn terugkeer op het veld, maar blijft zeer voorzichtig als het gaat over de aankomende weken. De aanvoerder van FC Groningen is heel duidelijk: als hij straks opnieuw geblesseerd raakt is het einde oefening.

De 37-jarige ex-international maakte zondagmiddag zijn rentree in het shirt van FC Groningen in de met 0-2 verloren derby tegen sc Heerenveen. Robben is trots en blij met zijn terugkeer, maar blijft zeer realistisch over zijn (nabije) toekomst. "Ik blijf zeggen: het kan zo weer mis gaan. Dat is een stukje onzekerheid: het vertrouwen dat mist omdat het al zo lang niet goed is gegaan", vertelt de buitenspeler in een interview met het Algemeen Dagblad.

Robben werd tijdens zijn revalidatie op allerlei manieren enorm gesteund door de club én supporters. "Als een opa mij mailt dat het zijn droom is om met zijn kleinzoon mij nog een keer live te zien spelen in de Euroborg, dan breek ik bijna. Dan wil ik door. Ook al zou je willen stoppen, dan kan je het simpelweg niet."

Mocht zijn fysieke gesteldheid het toelaten, zou Robben er best nóg een extra jaar aan vast willen plakken. "Als je mij de garantie kan geven dat ik een heel jaar fit blijf, dan ga ik door. Maar het verleden heeft uitgewezen dat je die garantie niet kan geven. Dat blijft een lastige factor en maakt de keuze moeilijk", gaat de buitenspeler verder.

Robben bekijkt zijn situatie dan ook dagelijks, stap voor stap."Straks gebeurt er weer iets, dan is het mooi geweest. Maar ik heb dan wel alles gegeven, voor iedereen. Meer kan ik niet doen. Het moet natuurlijk ook een beetje meezitten. Laten we dan maar een kaarsje opzetten dat het de komende weken goed blijft gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws